Huiskis haiskis, reissutyttö Käkkäräpää on taas ollut vallan meno päällä. On kierrelty ja kaarreltu ja vain pikaisesti pysähdetty kotona, kukkia kastelemassa, kuinkas muuten.
Reissun päällä joutuu ruokailemaan siellä missä ehtii ja mikä sattuu paikan päälle. Kotikeittiön kokkauksista pääsee nauttimaan harvemmin. Yhtenä päivänä vallan ihastuin eräässä kahvilassa appelsiinimehuun, joka puristettiin siinä silmien alla lasiin juotavaksi. Se oli taivaallisen hyvää ja raikasta. Eikä edes haitannut että siihen tuli niitä rötköjä*.
Kotona käväistyäni kokeilin pikaisesti valmistaa samanlaista ja kohtuullisesti onnistuin. Maku oli hyvää, mutta helpommin mehun valmistus onnistuisi jos olisi kunnon välineet.
Yksi hyvä puoli reissuamisen kanssa on ollut. Koti on muutaman viikon ajan pysynyt järjestyksen alla, imuroida on tietenkin pitänyt, pölyä kun tulee jostain kumman syystä kuitenkin. Mutta järjestys pysyy. Tavarat eivät loiki ulos kaapeista pitkin tuolin selkämyksiä ja pöydän päällisiä. Liekö talossa ollut niin hyvä talonvahti. Keittiön raastin-Justiina on hymy huulillaan pitänyt kovaa jöötä muulle väelle.
832929.jpg

* rötköt ovat olleet pienestä pitäen inhokkejani. Ja nuo rötköt ovat appelsiinimehusta puhuttaessa niitä hedelmälihan suikaleita...